آبکاری کروم

folder_openدانش فنی
commentبدون دیدگاه

آبکاری کروم یکی از شیوه های پوشش دهی فلزاتی مثل آهن ، نیکل  ، مس و…است که در صنایع مختلف وابسته به حساسیت های آن صنعت و همچنین نیاز آن انجام می شود.

آبکاری چیست؟

به وجود اوردن روکشی از فلز با خواص مناسب ، بر روی فلز دیگر آبکاری گفته می شود. فلز روکش عموما ارزشمند تر از فلز پایه  است. طلا ، نقره و کروم از دسته فلزاتی هستند که به عنوان روکش در لعابکاری استفاده می شود. فلز روکش بنابر کاربرد مورد نظر انتخاب می شود.خواصی مثل جلوگیری از خوردگی ،جلوگیری از سایش ، رسانایی الکتریکی ، رنگ آمیزی ، ایجاد لایه براق و….

 

ویژگیهای آبکاری با کروم :

  •     روکش حاصل از فلز کروم نقره ای رنگ و براق است.
  •     قدرت انعکاس قطعه با آبکاری کروم حدودا 65 % است و با گذشت زمان تغییر نمیکند. این خاصیت برای نقره 88% و برای نیکل 55% می باشد ولی با گذشت زمان کدر می شود و خاصیت انعکاس را از دست میدهد.    
  •     این لایه پوششی قابلیت جوشکاری ندارد.
  •     لعاب کروم قابلیت رنگ پذیری و نقاشی ندارد.
  •     کروم مقاومت بالایی دربرابر گازها ،نمکها و مواد قلیایی دارد. 
  •     کروم در مقابل اسیدهای هالوژن دار مثل اسید سولفوریک و اسید کلرید ریک با هر غلظت و در هر دمایی اثر پذیر است و دچار خوردگی می شود.
  •     روکش کروم در مقابل عوامل جوی مقاوم است ، کدر نمی شود و زنگ نمی زند.
  •     کروم در مقابل گرما تا دمای 500 درجه سانتی گراد مقاوم است.
همچنین بخوانید:  قالب اکستروژن و فرز CNC

انواع آبکاری کروم آبکاری کروم

  •     آبکاری تزیینی به منظور براق کردن سطح فلز پایه انجام میشود و لایه ای نازک ایجاد می کند. این لایه در برابر خوردگی مقاوم نیست .بنابراین به عنوان لایه نهایی بر روی سطوحی مثل نیکل انجام می گیرد که در برابر خوردگی مقاومند.
  •     آبکاری محافظتی به منظور ایجاد لایه ای که در برابر خوردگی و سایش مقاوم است انجام می شود ، برای رسیدن به این منظور از کروم کاری سخت استفاده می شود.

 

آبکاری الکتریکی کروم

در شیوه ابکاری الکتریکی کروم ، یون های آزاد شده کروم در محلول الکترولیت بر روی فلز دیگر لایه ای نازک تشکیل می دهند. به این ترتیب که فلز کروم را به قطب مثبت باتری یا آند و فلز مورد نظر را به قطب منفی یا کاتد متصل میکنند و در محلول الکترولیت (اسید سولفوریک ،اسید کرومیک )قرار می دهند. با خورده شدن کروم در آند ، کروم خورده شده در الکترولیت حل می شود و تشکیل آب فلز می دهد که آب فلز بر روی کاتد رسوب می کند و تشکیل لایه ای نازک می دهد.

 

کاربرد آبکاری کروم

آبکاری کروم با توجه به خواص تزیینی  و محافظتی در طیف وسیعی از تولیدات فلزی کاربرد دارد. بسیاری از وسایل صنعتی و خانگی به منظور براق شدن و جلوگیری از خوردگی با کروم آبکاری می شوند.

وسایل خانگی مثل قاشق چنگال ، شیر آلات و…

تولیدات صنعتی مثل وسایل الکتریکی ، چرخ دنده ها ، ماشینهای بسته بندی ، قطعات اتوموبیل و….

مطالب مرتبط

برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.

09127106787

× ارتباط از طریق واتس آپ