افزایش تقاضای آلومینیوم تا سال 2021

folder_openاخبار آلومینیوم
commentبدون دیدگاه

فلز آلومینیوم به‌دلیل خواص منحصر به‌فرد خود، همچون نسبت وزن به  استحکام بالا، مقاومت در برابر خوردگی و هدایت الکتریکی و حرارتی قابل توجهی که دارد، کاربردهای فراوانی در صنایع کشور ها دارا می باشد.

در بین صنایع مصرف‌کننده آلومینیوم، صنایع خودروساز ها  و هواپیماساز ها جزء صنایع  مصرف کننده اصلی محسوب می شوند؛ به این صورت که در بین صنایع مختلف مصرف‌کننده آلومینیوم میزان رشد بیشتری از مصرف این فلز گران بها و کاربردی را در سال‌های اخیر رقم زده‌اند.

همین موضوع  باعث شده تا بسیاری از تحلیل‌گران  اقتصادی برای پیش‌بینی تقاضای بازار جهانی آلومینیوم نرخ توسعه این صنعت را بررسی کرده و پیش‌بینی‌های خود را حول محور این صنایع برنامه ریزی کنند.

در همین حال، بسیاری از تولیید کنندگان برتر آلومینیوم برای حفظ موقعیت شرکت های خود در بازارهای آینده، تلاش می‌کنند تا با پیش‌بینی بازار مصرف آینده، خود را برای رقابت در بازار مصرف آتی آماده کنند.

 در همین راستا، بررسی برخی از شرکت‌های غول آلومینیومی نشان می‌دهد که بسیاری از این شرکت‌ها به طرح‌های توسعه‌ای عمودی به سمت بخش‌های پایین‌دستی صنعت آلومینیوم تمایل پیدا کرده‌اند. عمده علت این تمایل، داغ‌تر شدن بازار مصرف برخی محصولات پایین‌دست آلومینیوم در آینده نزدیک است که از آن میان می‌توان به گسترش بازار مصرف ورق و پروفیل‌های آلومینیومی در صنعت خودروسازی اشاره کرد. این محصولات به‌اتکای نسبت وزن به استحکام بالا و قابلیت شکل‌پذیری بهتری که نسبت به فولاد دارند، به‌تدریج در حال تصاحب جایگاه مصرفی فولاد در این صنعت هستند.

در بین شرکت‌های غول تولیدکننده آلومینیوم، شرکت روسی روسال، برنامه‌های توسعه‌ای مختلفی را دنبال می‌کند. این برنامه‌ها هم شامل برنامه‌های توسعه‌ای عمودی تا بخش‌های پایین‌دستی صنعت آلومینیوم و هم شامل برنامه‌های توسعه‌ای افقی برای گسترش ظرفیت تولید آلومینیوم اولیه می‌شود. با بررسي مهم‌ترین برنامه‌های بلندمدت توسعه‌ای شرکت روسال ، یکی از برنامه‌های توسعه‌ای شرکت روسال، افزایش ۴.۴ میلیون تنی ظرفیت تولید آلومینیوم اولیه تا سال ۲۰۲۱ میلادی است. این برنامه براساس پیش‌بینی تقاضای جهانی آلومینیوم تا سال ۲۰۲۱ اتخاذ شده که در آن رشد سالانه بین ۴ تا ۵ درصدی تقاضای جهانی آلومینیوم بین سال‌های ۲۰۱۷ تا ۲۰۲۱ پیش‌بینی شده است. براساس این پیش‌بینی حجم تقاضای جهانی آلومینیوم اولیه در سال ۲۰۲۱ به حدود ۷۳.۲ میلیون تن خواهد رسید. این در حالی است که رشد تقاضای آلیاژهای آلومینیومی خصوصا آلیاژهای پیشرفته آن در همین دوره با نرخ بیشتری افزایش خواهد یافت. از همین رو، روسال برنامه‌هایی را نیز برای توسعه ظرفیت تولید محصولات پایین‌دستی آلومینیوم از جمله شمش‌های آلیاژی، محصولات نورد و اکستروژن در دست اجرا دارد.

همچنین بخوانید:  نصب ۷۰ دیگ جدید در بخش احیای طرح آلومینیوم جاجرم

همچنین گفتنی است که روسال برای حفاظت از محیط زیست در نظر دارد که تا سال ۲۰۲۵ میلادی میزان گازهای گلخانه‌ای منتشر شده از واحدهای ذوب آلومینیوم خود را به ۱۵ درصد و در واحدهای پالایش آلومینا به ۱۰ درصد کاهش دهد. در همین راستا، این شرکت برنامه تأمین ۱۰۰ درصدی برق از منابع تجدیدپذیر (نیروی برق‌آبی) را دنبال می‌کند که حداکثر تا سال ۲۰۲۰ میلادی محقق شود.

 

 

 

مطالب مرتبط

برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.

09127106787

× ارتباط از طریق واتس آپ