در این مقاله به معرفی خواص آلومینیوم خواهیم پرداخت. نام آلومینیوم از واژه لاتین آلومن به معنای نمک تلخ گرفته شده است. آلومینیوم فلزی سبک با انعطاف بالاست ، آلومینیوم سمی نیست ، خاصیت مغناطیسی ندارد ، غیر قابل اشتعال است ، رادیو اکتیو نمی باشد ، با ایجاد لایه اکسیدشی که در مجاورت هوا بر روی این فلز خاصیت ضد خوردگی دارد ، پگالی این فلز پایین است (یک سوم وزن فلزاتی مثل فولاد یا برنج با حجم برابر را دارد.
خواص شیمیایی آلومینیوم
آلومینیوم به لحاظ شیمیایی دارای ویژگیهای خاص و مفیدی است. در مجاورت هوا به سرعت با اکسیژن ترکیب شده و لایه اکسیدی نازک به رنگ نقره ای کدر بر سطح فلز می نشیند که این لایه از فلز درمقابل خوردگی بیشتر محافظت می کند. الومینیوم فلزی فعال است، جز عناصر آمفوتر می باشد به این معنی که هم با اسیدها واکنش نشان می دهد و هم بازها که خواص مخالف اسید دارند. آب گرم نیز جز عناصری ست که آلومینیوم با آن واکنش می دهد. آلومینیوم دارای دمای ذوب بسیار بالا (حدود 500 درجه سانتی گراد) می باشد، اما پودر آلومینیوم به سرعت مشتعل می شود. انواع آلیاژ آۀومینیوم به دلیل لایه اکسیدی که در مجاورت هوا بر سطح فلز مینشیند در برابر خوردگی مقاوم هستند. این لایه در برابر مواد شیمیایی ، شرایط جوی و حتی بیشتر اسیدها مقاوم است، ولی مواد آلکالین میتوانند به این لایه نفوذ کنند و فلز را دچار خوردگی کنند.
خواص حرارتی و الکتریکی آلومینیوم
آلومینیوم فلزی هادی ست، به این معنی که دارای هدایت الکتریکی بالاست. نسبت هدایت الکتریکی مس به آلومینیوم 161 در صد است. استفاده از آلومینیوم به عنوان رابط و هادی نیاز به دقت زیادی است ، زیرا آلومینیوم در اثر استفاده زیاد مستهلک شده و نرم می شود، این امر موجب ایجاد جرقه و شعله ور شدن فلز می شود.
خواص مکانیکی آلومینیوم
آلومینیوم فلزی مستحکم است و توان مقاومت تحت فشار بالا را دارد . آلیاژ این فلز به لحاظ استحکام می توانند با فولاد برابری کنند. آلیاژهای آلومینیوم در دمای حدودا 250 درجه سانتی گراد شروع به از دست دادن استحکام می کنند . استحکام این فلز در دمای زیر صفر تا جایی که شکل پذیری حفظ شود مستحکم تر می شود، به همین دلیل آلومینیوم فلز دما پایین است.