روش اجرای نما با اچ و ال (H & L)
در این روش در مرحله نخست ،که آن را زیرسازی مینامیم شبکهای از پروفیل آهنی با ابعاد مقطع 40*40 و یا 20*40 میلیمتر بر روی اسکلت بتنی یا فولادی ساختمان و بر اساس طرح کلی نما اجرا میشود. زیرسازی در این سیستم مشابه روش فیکس است. سپس پروفیلهای آلومینیومی که با مقاطع H و L توسط گزوه مهندسی آلوپای تولید شده، توسط پیچ یا پرچ روی زیرسازی فلزی نصب میگردند. پس از آن ورقهای کامپوزیت مطابق نقشه و طرح ، شیار و برش خورده و بر خلاف روش فیکس اصلا نیازی به خم کردن نمیباشد و صورت کشوئی در داخل پروفیلها قرار میگیرند.
برخی ایرادات و اشکالات روش اجرای نما با پروفیل آلومینیومی اچ و ال:
از ایرادات و اشکالات روش اجرای نما با پروفیل اچ و ال (H & L Aluminium Profile) آببندی می باشد که از این نظر استاندارد نبوده و میتوان گفت که از این روش تنها در ایران استفاده میشود. اما برتری این روش سرعت اجرا میباشد که در قیاس با روش فیکس سریعتر میباشد. همچنین در این روش به جهت دسترسی به یک تایل به علت آسیبدیدگی و سرویس آن، امکان دسترسی واحد وجود نداشته و باید کل نما تا رسیدن بع تایل آلومینیومی مورد نظر باز شود.
از اشکالات دیگر سیستم اچ و ال، فیکس و محکم نبودن تایل آلومینیومی در داخل پروفیلهای آلومینیومی بوده و تکان های شدید آن در هنگام وزش باد شدید باعث سر و صدا و آسیب میگردد.
برتری های روش اجرای نما با پروفیل آلومینیومی اچ و ال:
-
سرعت اجرای نما
- اگر کارفرما به شیار ایجاد شده در روش فیکس علاقهمند نباشد، در این روش نما با خط های شبکهای حاصل از پروفیلهای اچ و ال آلومینیومی که میتوانند همرنگ یا با رنگ متضاد باشند، پوشیده میشود.