آلومینیوم یکی از رکن های اصلی در خودروهای الکتریکی و هیبریدی بهشمار میآید. چین بزگترین مصرفکننده فلزات اصلی از جمله آلومینیوم بهشمار میرود. این کشور در سال گذشته با توجه به صادرات و واردات شمش ها و پروفیل های الومینیوم، بیش از ۵۴ درصد کل آلومینیوم تولیدی جهان را مصرف کرد.
صنعت خودروسازی چین بهعنوان یکی از مهمترین صنایع مصرفکننده آلومینیوم در حال تمهیداتی جهت تولید خودروهای الکتریکی و هیبریدی است تا از اثرات مضر زیستمحیطی ناشی از فعالیت خودروهای سوختی بکاهد.
در این راستا، سرمایهگذاریهای متعددی برای احداث واحدهای تولیدی نیمهساختههای آلومینیومی مورد استفاده در این خودروها در چین در حال اجراست.
صنعت خودروسازی در چین با رشد قابل توجهی در مصرف آلومینیوم همراه بوده است. توسعه این صنعت در سالهای اخیر، سبب شده تا این صنعت از بین صنایع مختلف مصرفکننده آلومینیوم، جایگاه اول را از نظر رشد مصرف آلومینیوم بهخود اختصاص دهد.
شرکت Novelis یکی از بزرگترین تولیدکنندگان محصولات نورد آلومینیوم، طرحی را برای احداث واحد نوردی با قابلیت تولید ورقهای آلیاژی آلومینیوم در صنعت خودروسازی، با ظرفیت ۱۲۰ هزار تن را برنامهریزی کرده است.
شرکت نوولیس طی قراردادی با یکی از شرکتهای مطرح خودروسازی چین، NIO، تأمین آلومینیوم مورد نیاز یکی از خودروهای این شرکت، SUV ES۸، را بهطور کامل در اختیار خود گرفت.
تولید انبوه این خودرو از سال آینده آغاز شده و به بازار روانه خواهد شد.
براساس ارزیابیهای شرکت نوولیس، بازار خودروهای الکتریکی و هیبریدی در کل دنیا با رشد قابل توجهی همراه خواهد بود؛ انتظار میرود این بازار در کشور چین، بسیار بیشتر از سایر کشورها رشد کند و دلیل عمده آن، وضع قوانین سختگیرانه زیستمحیطی چین است.
Qiantu Motor یک استارتاپ چینی است که در زمینه ساخت ماشین های الکتریکی فعالیت می کند و اخیرا تصمیم گرفته با تسلا و برخی شرکت های چینی دیگری که در این زمینه کار می کنند، وارد رقابت شود.
اما رقابت با تسلا به یک محصول فوق العاده نیاز دارد و Lu Qun مدیرعامل این شرکت هم فکر می کند رودستر تمام برقی اش به نام K50 تمامی قابلیت ها و مشخصه های لازم برای این منظور را دارد.
این خودروبه خاطر بهره مندی از فریم آلومینیومی و بدنه ساخته شده از فیبر کربنی کاملا از سایر خودروهای لوکس الکتریکی موجود در بازار که روز به روز هم بر تعدادشان اضافه می شود متمایز گشته است.
تسلای مدل اس با قیمت تقریبا برابرش بدنه و فریمی از جنس آلومینیوم دارد و در نتیجه می توان گفت K50 چینی از این لحاظ یک سر و گردن بالاتر از آن قرار می گیرد.
براساس استانداردهای جدید چین، از تولید خودروهای سوختی که گازهای گلخانهای زیادی تولید میکنند، کاسته شده و این خودروها با خودروهای الکتریکی یا هیبریدی جایگزین خواهند شد.