هواپیماهای سبک آلومینیومی

folder_openتازه های صنعت
commentبدون دیدگاه

امروزه می‌توان هواپیماهایی سبک با استفاده از آلیاژ آلومینیوم جدید قابل چاپ سه‌بعدی می‌توان هواپیماهایی ساخت که با همان مصرف سوخت قدیمی مسافت بیشتری را طی کنند.به دلیل اینکه آلومینیوم در برابر جوشکاری سست می شود و ترک بر می دارد،  در استفاده کردن این فلز در ساخت قطعات هواپیما بعد از انجام شدن جوشکاری آنرا با پیچ و پرچ به هم وصل می کنند تا از هم جدا نشود.برای اولین‌بار چندین محقق  با استفاده از فناوری چاپ سه‌بعدی دو آلیاژ بسیار مقاوم آلومینیوم را همانند بدنه هواپیما توانستند چاپ کنند ومعضلات گذشته ساخت بدنه هواپیماها تا حدود زیادی برطرف شود. که این دو آلیاژ در ساخت و تولید بدنه هواپیما، اتومبیل و کامیون نیز قابل استفاده است.  

   
  کاربرد آلیاژ 7075 در ساخت هواپیما

وزن آلومینیوم موجود در هواپیمابا استفاده از این دوآلیاژ جدید دیگر نیازی به اقدامات قبلی که از پیچ و پرچ بعد از جوشکاری آلومینیوم استفاده می کردند تا اتصال قطعات آلومینیومی ترک بر ندارد و جدا نشود نیست و این ویژگی  باعث  میشود هم استحکام اتصال قطعات  زیاد شود و هم وزن هواپیما کاهش پیدا کند و مدت زمان مسافتی که طی می شود با همان مقدار سوخت قبلی افزایش می‌یابد.آلیاژ جدید آلومینیوم به روش هایی که در بالا ذکر شد از نانو ذرات زیرکونیوم  ساخته شد و اتصال از طریق پرتودهی لیزری انجام شد.

از ساخت اولین هواپیما تا به حال رفته رفته از وزن آلومینیوم در ساخت هواپیما کاسته شد، به دلیل وزن پایین و استحکام بالای آلومینیوم از آن در ساخت هواپیما به عنوان ماده ایده آل استفاده می کنند.آلومینیوم 80 درصد وزن هواپیما را تشکیل می دهد . قسمت های اصلی تشکیل دهنده هواپیما شامل بدنه ،بال، دم، ارابه فرود، اجزای متحرک و قسمت های کنترل. این فلز در برابر خوردگی مقاومت می کند و به این دلیل برخی از شرکت های سازنده، هواپیمای خود را رنگ نمی کنند و این نیز باعث پایین آمدن درصدی از وزن هواپیما می شود. آلیاژهای جدید آلومینیوم باعث شده در ساخت هواپیماها فشارهای بسیار زیاد در ارتفاعات بالا را تحمل می کند.

همچنین بخوانید:  مسجد سلیمان

آلیاژدر هواپیما

آلیاژ 7075 را به دلیل مقاومت بالا در تقویت کردن ساختار های آلومینیومی در هواپیماها استفاده می کنند.طراحان، هواپیما یا وسایل پروازی را اصولا تا حد امکان سبک طراحی می کنند با در نظر گرفتن استحکام بالا ، به دلیل اینکه وزن پایین قابلیت های هواپیما را بالا میبرد. و اینکه در هواپیماهای مسافر بری یا باربری اگر وزن هواپیما کم شود می توان مقدار مسافر و مقدار بار را در هواپیما به نسبت بیشتر کرد. جنس مواد بکار رفته در هواپیما و طراحی هر دو بسیار مهم هستند زیرا هواپیما برای چندین سال ساخته می شود و تحت فشار زیادی در طی مدتها قرار می گیرد و این بسیار مهم است.

از آلیاژ های مختلفی در ساخت هواپیما استفاده می شود از جمله:

آلیاژ های آلومینیوم، آلیاژ های تیتانیوم، فولاد، آلیاژ های زیرکونیوم، منیزیم، نیکل و …

  

آلیاژها در جاهای خاصی از هواپیماها مثل اجزاء داخل موتور بکار می روند. زیرا مثلا داخل موتور جت به دلیل دمای بسیار بالا هر فلزی نمی تواند دما و فشار بالا را در مدت زیاد تحمل کند.امروزه از کامپوزیت ها نیز در سازه های هوا فضایی استفاده می شود که سبک وزنی و استحکام این مواد باعث استفاده آن در این صنعت شده است.همونطور که می دونید قسمت های اصلی سازه یک هواپیما شامل بال، بدنه، دم، ارابه فرود، اجزای متحرک و سطوح کنترله. این قسمت ها هم از اجزا مختلفی تشکیل شدن که در درس آشنایی با سازه وسایل هوافضایی در موردشون صحبت شد و در ادامه مواد و فلزاتی که در ساختشون بکار میره رو با هم بررسی می کنیم.

همچنین بخوانید:  مسجد سلیمان

 

مطالب مرتبط

برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.

09127106787

× ارتباط از طریق واتس آپ